4.00

CHIA sėklos – lietuviškas pavadinimas „ispaninis šalavijas“, tai juodai baltos itin maistingos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos. Šiose sėklose yra B1, B2, B3 vitaminų ir žmogaus organizmui būtinų mineralų: kalcio, kalio, cinko, geležies ir kt. Jų sudėtyje taip pat yra Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios yra labai svarbios organizmui, nes jose yra fosfatų, lecitino, reguliuojančio cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat vitamino E, kuris lėtina senėjimo procesą ir padeda užkirsti kelią vėžiui, cukriniam diabetui bei širdies ligoms.


Kategorija: Visos prekės

CHIA sėklos – lietuviškas pavadinimas „ispaninis šalavijas“, tai juodai baltos itin maistingos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos. Šiose sėklose yra B1, B2, B3 vitaminų ir žmogaus organizmui būtinų mineralų: kalcio, kalio, cinko, geležies ir kt. Jų sudėtyje taip pat yra Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios yra labai svarbios organizmui, nes jose yra fosfatų, lecitino, reguliuojančio cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat vitamino E, kuris lėtina senėjimo procesą ir padeda užkirsti kelią vėžiui, cukriniam diabetui bei širdies ligoms. Šios sėklos yra labai lengvai virškinamos ir yra ypač maistingas produktas, jos naudojamos daugybėje receptų – pudingų, blynų ir įvairių desertų gamyboje. Šios sėklos pasižymi unikalia savybe sugerti skysčius ir įgauti želatinos konsistenciją. Dėl to jos dažnai naudojamos kaip tirštinantis ingredientas, o veganiškuose patiekaluose kartais net atstoja kiaušinį. Jų nebūtina sumalti ar mirkyti, todėl jos puikiai tinka naudoti tieisiai beriant ant patiekalo. Chia sėklų skonis yra neutralus.

Naudojimas: rekomenduojama suvartoti iki 15 g per parą.

Maistingumo deklaraciją (100g tipinio produkto): Energija 2407/579 kJ/kcal Baltymai 16,5 g Angliavandieniai 42,1 g Iš kurių cukraus 0 g Riebalai 30,7 g Iš kurių sočiųjų 3,3 g Skaidulinės medžiagos 34,4 g Druska 0,04 g

Kilmės šalis: Paragvajus